Ynnor / Några Extra Mil

Senaste inläggen

Av Ronny Jonsson - 18 december 2012 19:23

Julen närmar sig med stormsteg och även ett nytt år, som vanligt är det tokmycket att göra på jobbet och övertid. Precis sådan julstämning det skall vara. Kroppen tar mycket stryk av det pågrund av att jag inte kan sova som jag borde. Inte haft så mycket att skriva om häller. Tränat 2ggr i veckan ett långt pass och ett kort, skall försöka trappa upp direkt efter nyår och bygga upp en bra grund inför säsongen.

ANNONS
Av Ronny Jonsson - 5 december 2012 21:08

Nu finns namnet med i listan och Hisingenrunt hägrar om några månader. Så det är bara att sätta fokus på att öka kraften i cyklingen för att det skall gå undan, sedan är de ju bara de där smågrejorna kvar som att lära sig simma och springa, men har ju 3månade på mig att lära mig det efter Hisingen.

ANNONS
Av Ronny Jonsson - 4 december 2012 19:36

Passade på att prova köra ett maxtest på en av spinningcyklarna vi har lånat när man kan se watt. Körde samma upplägg som jag gjorde hos Aktivitus men utan stick i fingret. Ville jämföra kraften och även pulsen. Till min förvåning så ligger min maxpuls kvar som den gjorde i våras på 186 eller då låg den på 187. Men som sagt pulsen kan diffa väldigt mycket från dag till dag.


Om man skall jämföra så i våras låg jag på nästan på samma resultat förutom att jag orkade lite till ivåras orkade inte bena trampa runt efter någon min på 320W och idag kom jag precis upp på 360W ca 20-30sek sedan var de kört. Så det var riktigt positivt.


Bärjade på 80W ökade 40W varje 3min.

 

Av Ronny Jonsson - 2 december 2012 12:21

Körde spinning med Marie och Klaes, och så provade jag och Klaes de nya cyklarna på Friskis som vi har fått låna, min åsikt var mycket positiv till dem, man kan hålla och variera sina händer och även en display, som visar watt, tid, längd, även puls men vet inte om garmin pulsband funkar med den. De kändes även robusta och svänghjulet bak så man inte kan svetta ner hjulet. Om jag skulle klaga något på cykeln så skulle det vara sadeln, en viss kroppsdel dog mycket fort så jag fick stå ganska mycket för att få blodet att strömma. 


Till själva passet så tänkte jag skulle leka lite med mätaren och lite puls och känn på TOM mage.

Första timmen körde jag på 200-220w och skulle jag säga skalan så låg de på 17-18 borg. Men efter en timme så kände jag mig inte alls lika pigg och alert orkade inte köra vidare på den kraften.

180-210 fick jag sänka till i runt 30min sedan fick jag sänka ytterligare lite, kände att jag hade velat äta och få mer energi. 


 

Av Ronny Jonsson - 26 november 2012 21:24

Åkte iväg till föreläsning om träning och lite info om 2013 års motionslopp. Cykelklubben hade fixat det och var runt 30ppl som satt och lyssna och frågade massa. Var intressant och man inser att man tränar förlite.

Skall göra lite små ändringar i mina pass och prova och se om förändringar blir till det bättre eller sämre.


     

Av Ronny Jonsson - 25 november 2012 17:11

Idag blev det 90minuter intervall träning med Marie, magen krånglade åt troligen förnära träningen, och blev helt slut efter första tabataintervallen allt efter det var riktigt tufft hade lätt på men de kändes och ökade man motståndet lite så dog jag helt. Så vi nöjde oss med 90min.


Körde även lite trainer i Fredags och de kändes i rumpknölarna idag, min cykelsadel är faan inte skön att sitta på.

Blev 45min intervaller på trainern.


Av Ronny Jonsson - 22 november 2012 21:28

Inte hänt så mycket tränat på som vanligt för att hålla formen kommer troligen att trappa upp snart för att öka och kunna prestera bättre nästa år.


I söndag hade vi träningens dag på friskis många nya personer och även gamla som provade på olika aktiviteter, fick hjälpa många med inställningarna av spinningcyklarna m.m var riktigt sköj. Har även haft fullt på mina ordinarie spinningpass oxå känns även de kalas.


Igår Onsdag var jag och några till och lyssnade på en person från cykelresor.com om en resa till Frankrike och titta på tour de france, och de såg riktigt skoj ut och vilka fina backar de bjöd på i alperna som e målet med resan. Tyvärr för min del så kostade de lite förmycket för min del just nu. I resan så var det cykling 4dagar och titta på Touren 2dagar. 

Bussresan på 20h lockade inte så mycket. Men tror det blir en upplevelse för livet att åka på något sådant. 

Av Ronny Jonsson - 13 november 2012 20:45

Hade ledaruppföljning idag på spinningen och passet var fullt änen gång, kalas kändes det. Och efter passet kändes fortfarande kalas, fick i stort sätt bara beröm på uppbyggnad av passet, musik, ledarskap. Så vad säger man? Är man bäst så är man. HA HA


  

Presentation


Ronny Jonsson


Länkar

Senaste inläggen

Planerade Lopp 2013

Göteborgsklassikern (Bonus)

Hisingenrunt 50km(Cykling)

Göteborgssimmet 1km (Simm)

Finalloppet 10km (Löpning)

 

Cykellopp:

Dalslandsrundan       116km

MedioFondo             84km

Nationaldagsloppet   100km

Avklarade Lopp 2012

 

3h33min  Dalslandsrundan  116 km
3h14min Nationaldagsloppet 100 km
9h31min Vätternrundan 300 km
1h24min Tjörnrundan 50 km
2h27min MedioFondo  84 km
3h02min Mjörn Runt 100 km

 

Arkiv

RSS

Följ Ynnor / Några Extra Mil med Blogkeen
Följ Ynnor / Några Extra Mil med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se