Ynnor / Några Extra Mil

Senaste inläggen

Av Ronny Jonsson - 14 maj 2012 21:43

Kanske kommer fler bilder.


Byter om:                       Innan start:                     Ligger i första klungan:   Innan hemfärd:

     Efter loppet:                   Klungbild:                        Klunga: (Gömmer mig i båda bilderna)

     
(Bildrättigheter: Richard Magnusson)

ANNONS
Av Ronny Jonsson - 13 maj 2012 15:05

Idag bar det iväg till Uddevalla för att köra Dalslandsrundan 116km hade höga förhoppningar innan loppet (kanske lite för höga). Starten gick vid 09.00 slingrade sig norr ut, trodde de skulle båsa mindre, tror dock det inte var så kraftig vind vid start. Var riktiga vindbyar från och till. Hängde med första klungan 6.6mil tempot låg något över 39km/h men de var för fort för mig och orkade inte trampa på i den hastigheten och så var det uppför just då när jag var som tröttast. Fick kriga själv nästan fram till mål, andra klungan kom när det var ca 1km kvar av banan. Var dock 1person som var och försökte cykla med mig mellan klungorna men jag tappade han ganska fort i bakarna. Tror jag kom in samtidigt som en annan från SCK eller så kanske han var någon sekund sanbbare, jag vet inte spurtade på i slutet.


Hoppas de kommer mer bilder senare från min fotograf ;)


Ett par bilder efter loppet.

  

  Kunde inte bestämma vilken så jag tog båda.


Dagens runda:ANNONS
Av Ronny Jonsson - 10 maj 2012 20:06

Idag tokregnar det, så det fick bara bli ett spinningpass. Kände mig dock riktigt stark idag, så hoppas jag har samma känsla på söndag när jag skall köra Dalslandsrundan. Imorgon börjar uppladdningen av vatten för att senare på lördag gå in på uppladdningen av kolhydrater och vatten. Första gången jag skall prova detta ordentligt så det skall bli kul och se vad de kan ge för resultat. Känner mig riktigt taggad inför loppet på 116km, hoppas jag kan ligga med första klungan tror dock de kommer bli jobbigt men det skall de vara. 

Av Ronny Jonsson - 8 maj 2012 17:12

Här är ett klipp om uppladning och återhämtning. Han säger att det är speciellt viktigt att återhämta sig eter ett långt pass som Vättern med kolhydrater och vila. Men min fråga är kan man ens återställa de kolhydraterna man förlorar under det loppet? Kommer ju ta flera dagar om man inte värker i sig med kosttillskott/mat. Och man skulle inte träna på några dagar efter loppet, men är det inte bra att ta en lugnare runda och trampa ut bena ex dagen efter?


När de gäller Uppladning är jag osäker på riktigt vad man skall stoppa i sig för att de skall gynna loppet och inte bara mättnads känslan för stunden. Har nästan alltid sagt ät vad du tycker e gott och träna istället för att banta (för de som vill gå ner i vikt), äter man mer onyttigt eller mycket så träna hårdare.


Skall köra mitt första lopp för iår nu på söndag ca 11mil (Dalslandsrundan) har kört de längderna innan men tror att de kommer gå betydligt snabbare nu på söndag än mina turer jag har gjort. Så hur skall man ladda så man inte får slut på energi under själva loppet. Sportdryck och gels kommer jag använda i själva loppet men innan vad skall man äta/dricka? Efter räcker de med 1 Lång Distance eller behöver man få i sig mer energi direkt?Av Ronny Jonsson - 8 maj 2012 16:57

Har provat båda nu och tänkte utvädera samkerna iallfall, dock är detta helt personligt vaniljen är helt klart bäst i smak och går lätt att få i sig, mängden är kanon. När man kolla på näringsinnehållet hade jag velat haft några mer gram protein men annars ser de bra ut. Choklad smaken tycker jag är OK, går att dricka. Om jag skulle få önska andra smaker på Long Distance så hade det blivit antingen Blåbär eller Hallon är helt klart de godaste.


Hade önskat jag kunde nämna något om återhämtning men känns lite förtidigt för att säga om de gett något bra resultat eller ej.


 

Av Ronny Jonsson - 7 maj 2012 21:41

Försökte på ett tempo pass idag från Landvetter till Bollebygd och tillbaka gick ok tycker jag ändå 5ppl och 35,5km/h snitt. Dock så kände jag av gårdagen förmycket så de var inte skön körning för mig. Höften ömmade från början till slut, och energin var borta. Hade jag vetat att de skulle gått i de tempot så hade jag nog tryckt i mig mer energi. Så nu blir det att stoppa i sig lite Gainomax och hoppas man är återställd inför spinningen imorgon.


Dagens Runda: 

Av Ronny Jonsson - 6 maj 2012 13:56

En skön vårtur till Brobacka cafe idag runt 110km, strålande sol men kyligt i vinden. Det var jag, Richard och Bengt som gav oss iväg, hade själv inte varit på cafet, på runt 10år men de var kvar och mysigt ställe satt ute och fika var kanon. Hemvägen blev de blåsigt och fick kämpa lite extra, avslutade resan med mördarbacken på tingsvägen dog totalt efter halva typ, dock så imponerade Richard uppför idag.

Öjersjö-Härryda-Hindås-Alingsås-Gråbo-Lerum-Jonsered-Hem 


Dagens Runda:

109km

3h39min

30km/h

GPS rundan 


Fikan     

 


Av Ronny Jonsson - 5 maj 2012 09:18

Nu skall jag iväg på lite massage skall bli skönt hoppas jag, kommer ju fåreda på om jag fuskat med stretchingen. Det var ett tagsedan, jag var på det men nu när sesongen satt igång på allvar så får man börja ta tag i den delen oxå. Sköta om kroppen så den håller.


Så om det är njutning eller smärta det återstår att se.      

Presentation


Ronny Jonsson


Länkar

Senaste inläggen

Planerade Lopp 2013

Göteborgsklassikern (Bonus)

Hisingenrunt 50km(Cykling)

Göteborgssimmet 1km (Simm)

Finalloppet 10km (Löpning)

 

Cykellopp:

Dalslandsrundan       116km

MedioFondo             84km

Nationaldagsloppet   100km

Avklarade Lopp 2012

 

3h33min  Dalslandsrundan  116 km
3h14min Nationaldagsloppet 100 km
9h31min Vätternrundan 300 km
1h24min Tjörnrundan 50 km
2h27min MedioFondo  84 km
3h02min Mjörn Runt 100 km

 

Arkiv

RSS

Följ Ynnor / Några Extra Mil med Blogkeen
Följ Ynnor / Några Extra Mil med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se