Ynnor / Några Extra Mil

Senaste inläggen

Av Ronny Jonsson - 17 juni 2012 09:07

Åkte ner till Sportab där vätternbussen stod vid 10 tiden, fick lastat in allt och var kalas väder som följde oss på hela resan upp. Stannade vid Brahehus för att äta lite, var riktigt gott såg inte ut så när jag fick tallriken (köttbullar, potatis, lingonsås och gräddsås) så jag var nöjd. Väl uppe i Motala så krånglade kortet lite för att komma in i skolan men de löste sig fint efter ett tag så vi fick komma in med packningen och cyklarna. 


Nu var det dax att kolla in Motala, har själv inte varit där på ca 10år, var sig likt i centrum vad jag minns. Fick hämtat ut våra nrlappar,dock blev man inslussad i tält där de säljer cykelprylar, kläder, cyklar. Normalt hade jag gillat det men de var så mycket folk så de var bara att knö sig ut. Nu blev de mer ätande Pasta med köttfärssås, var oxå kanon fick påfyllning om man vill gratis men var jag mätt. Sedan blev de EM-Fotboll för vissa, jag och Marcus gick och kollade på min cykel eller han kollade mer än vad jag gjorde och skruvade. ;)

Efter det skulle man sova, säkert att jag somnade liggunderlag på betonggolv var inte mjukt, dock så var de inte allt, man hade ju spänningar i kroppen inför loppet, var varmt och de jämte mig snarkade nog i kapp. Hade öronproppar men de hjälpte inte så de blev en lång vilan bara och lyssna på musik och surfa på mobilen.


Nu till Dagen D

Gick upp för att äta, fixa allt inför loppet vid 01.00, gick ut för att känna värmen och den var borta, regnnet hade inte börjat  ÄN, tog på mig kläder för vädret som var då och de var perfekt, seden efter mycket om och men blev de även regnjacka på ifall att. Ner till starten för att möta upp alla 02.55, rullade fram till startlinjen när de blev vår tur och iväg 03,14. Kände med en gång att jag hade för mycket kläder på mig så de var bara att knäppa upp med dragkedjorna på tröjorna dock så blev de precis lagom när regnet kom tror det tog 30-60min innan de första dropparna.Så öppnade himlen sig och de vräkte ner stora delar av resan. Vi fick en punka i gruppen som tog tok för lång tid 12min för att första slangen sprack. Detta hände i början av loppet, hade även en vurpa i en sväng men de gick bra för honom, han fortsatte. När vi kommit halvägs så var det dax att göra ett break på 5min för att fylla på flaskorna. Vi låg 20min efter tidschemat, så vi valde att spitta gruppen i 2 de starka fick dra på och de andra fick ligga på rulle sålänge de kunde och sedan släppa, hade riktigt bra samarbete i gruppen nu efter stoppet inte alls så många luckor m.m Så blev de betydligt mer oroligt när de var husvagnar och cyklister på vägarna var tokmånga grupper på ett och samma ställe så där blev gruppen mer splittrad. Jag körde på med en blandad grupp tokfort gick det, räknade ut om jag följer den gruppen halavägen in så skulle jag komma in på under 9h. Men de sket sig när de var 5mil kvar så dog magen, hade troligen inte druckit tillräckligt med vatten när jag tog mina gels så de blev för koncentrerat för magen, så de värkte och kändes som jag skulle skita på mig, så jag drog ner hastigheten till typ 15km/h för att vila magen. Kände nästan för att ge upp, men tänkte att det bara var 5mil kvar så de får la ta den tiden de tar för att komma imål. Drack massa vatten för att hoppas de skulle försvinna och de gjorde det sakta men säkert, så kom en klunga med 1 person från klubben när det var ca2mil kvar så jag hände på honom och vi kom imål riktigt gött. Möter upp flera andra imålet som kom bara med några minuters skillnader så de var riktigt bra kört av alla. Jag hade som mål att komma in på under 10h men gick in på 9,31. Efter Loppet så gick jag och Kari och hämta oss lite Potatissallad och Kyckling, jag tog mig en kall ÖL och han tog varmt vatten. Smakade riktigt gott, hade ingen aptit så det var svårt att få ner maten. Sedan blev det en riktigt skön dusch och värma upp kroppen, gick upp och fick även i mig en Gainomax Long Distans var typ den födan jag fick leva på när man inte kunde äta. Sedan Packa in allt i bussen och åka hem, väl hemma regna det tok oxå när vi lasta av cyklarna. Blev en kebabpizza på vägen hem var vrål hungrig men fick bara i mig halva.


Om loppet tycker jag var sådär, hade förväntat mig lite mer fina områden att cykla i men de var bara skog, åkrar efter Jönköping. Så där blev jag besviken. Och de var i det längsta laget tror jag föredrar lopp runt 100km. Bena är de ända på min kropp som jag inte känner något i resten av kroppen känner sig som man knycklat ihop mig och kastat. 


PlatsTidResultat
Start03:14 
Gränna05:5502:40
Bankeryd07:2104:06
Hjo09:0205:47
Aspa10:5807:43
Medevi12:0108:47
Mål12:4509:31
                     
Bilderna:
Transporten, Gruppfoto, Möte, Marcus går igenom min cykel, Tompa visar sin nya cykel. Fotboll för de som ville m.m

ANNONS
Av Ronny Jonsson - 15 juni 2012 08:04
Här kan ni söka efter mig ;)
SMS kostar dock 30kr men tror att länken funkar lika bra.
NR: 18594

http://search4.vatternrundan.se/default_vr_sv.htm

ANNONS
Av Ronny Jonsson - 14 juni 2012 17:47

Imorgon sticker vi upp till lilla Motala, kollar man vädret så blir jag inte mer motiverad att köra. Hoppas vi får en kanon resa upp och allt går smidigt. Ser ni några i denna vackra tröjan så är det troligen någon från vår grupp. (dock om de regnar kommer den inte synas så bra =/

För er som vill följa min resa runt digitalt så kan ni söka på Startnr: 18594

 

Av Ronny Jonsson - 12 juni 2012 19:07

Nu har jag skruvat och tvättat, var t.o.m ute på en sväng idag på cykeln. Den ser ju inte ny ut längre om man säger så. Men den rullar och växlarna får duga har fått dem så de funkar men inte helt otimalt, vill gärna hoppa ett snäpp ibland. Går säkert att lösa om man har lite mer tid och ork (och vet lite vad man gör, inte som jag skruvar här och ser vad som händer, har dock funkat änsålänge). 


Snart är ju dagen D här som jag har väntat på och lagt ner några timmar på, trodde dock jag skulle köra runt med en 100% cykel och inte lika mycket smärta i kroppen som är där just nu. Skall man bara lyckas packa ner allt man skall ha, och jag som brukar antingen packa för lite eller förmycket.

Av Ronny Jonsson - 10 juni 2012 15:09

Kanske låter lite för bitter nu, men det är så jag känner mig för tillfället, vi skulle öva inför vättern att köra med våran grupp 50% av gruppen kom. Har försökt att få folk i flera månader att träna mer tillsammans men intresset är ju så lågt de bara kan bli. Idag var första gången vi var mer än 2ppl som skall köra samma grupp, blev en runda på 140km i spöregn, dock frös jag aldrig så de var ett +. De gick ryckigt flöt inte på. Blev lucka HELA TIDEN. Gick på tok förlångsamt. (är inte de minsta sugen just nu att cykla mer, kostar bara massa pengar.) 


När det var 1mil kvar så körde vi några st och det var en backe uppför som jag låg bakom 2st och när vi var uppe skulle jag köra om och lägga mig först när mitt framhjul är halvägs vid hans bakhjul  så går han ut åt vänster och fäller mitt framhjul och jag far i backen. Jag klarar mig med lite skrubbsår, cykeln är de värre med. Känns som jag bara vill slänga den på tippen. Skrapmärken här och där. Broms/Växelreglagen böjde sig, bakväxel är intryckt.

Kan säga att jag är glad att jag valde mina vinterkläder, hade haft betydligt mer ont om jag hade haft sommarkläderna på mig. Dock är de trasiga. Så nu är frågan Vätternrundan eller inte? Vi får se 5dagar kvar.
Av Ronny Jonsson - 9 juni 2012 17:50

Idag har jag spenderat dagen i Kungsbacka för att utbilda mig att lägga upp intervallpass i Friskis anda. Blev liten fralla när vi kom ner och in i teorisalen, för att sedan övergå till Spinningsalen och prova Långa intervaller och även pyramidintervaller. Efter det blev det lunch pastasallad med kycklingspett. Sedan in i salen och lära oss mer om kortaintervaller för att springa in i spinningsalen igen för att köra kortaintervaller. Tyckte personligen korta intervallerna var roligare än de övriga, (Pyramid, Långa). Sedan liten dusch och fika för att senare utvärdera kursen och få intyg. Kanon dag.  

Av Ronny Jonsson - 7 juni 2012 20:52

Idag har jag träningsvärk från gårdagens bravader, så de fick bli en promenad på 30min till massören och fick massage på bena och sedan 30min promenad hem igen. Känns ganska gött nu efteråt kan säga att de kändes desto mer när jag fick massagen. Riktigt skön kväll att promenera i.

Av Ronny Jonsson - 6 juni 2012 14:50

Idag på sin lediga dag var det bara att mösa sig upp tidigt för att köra NDL, blev en tallrik gröt och 3mackor till frukost. Sedan var det bara att packa ner allt i väskan för att åka iväg till Kviberg och möta upp andra personer från klubben. Tänkte att detta lopp skall jag se som ren träning och försöka hålla tillbaka tävlingsinstinkten, gick bra från och till på den punkten. Blev lite rörigt från och till oxå när man kom ikapp andra klungor och folk som inte ville dra bara ligga på rulle och inte hjälpas åt i motvinden.

Får la se det som att de gjorde mig starkare förhoppningsvis när jag fick dra mer. Hade kraftiga krampkänningar i bägge låren i uppförsbackarna när jag växla ner och körde lätt, dock försvann det när jag höjde och körde på tyngre växlar. Men överlag var det ett kanonlopp riktigt kul trodde de skulle vara tyngre hade kanske en bra dag idag. Fick lite pasta och kyckling efter loppet, hade dock inte så stor aptit men fick ner lite. Klämde även i mig en Gainomax Protein bar och Long Distans.


Under loppet gick det åt 1L Sportdryck, 1,75L Vatten, 5Gels, 3GT tabletter.
Lite bilder:

  Imål

  Lite Mat

 Mer Mat

   Vilar

    Hemresa 

Presentation


Ronny Jonsson


Länkar

Senaste inläggen

Planerade Lopp 2013

Göteborgsklassikern (Bonus)

Hisingenrunt 50km(Cykling)

Göteborgssimmet 1km (Simm)

Finalloppet 10km (Löpning)

 

Cykellopp:

Dalslandsrundan       116km

MedioFondo             84km

Nationaldagsloppet   100km

Avklarade Lopp 2012

 

3h33min  Dalslandsrundan  116 km
3h14min Nationaldagsloppet 100 km
9h31min Vätternrundan 300 km
1h24min Tjörnrundan 50 km
2h27min MedioFondo  84 km
3h02min Mjörn Runt 100 km

 

Arkiv

RSS

Följ Ynnor / Några Extra Mil med Blogkeen
Följ Ynnor / Några Extra Mil med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se